Tulosta

Pirkanmaan Kotityö Oy

Pirkanmaan Kotityö Oy

Pirkanmaan Kotityö Oy on Taito Pirkanmaa ry:n omistama käsi- ja taideteollisuusalan liiketoimintaa Tampereella harjoittava yritys, joka perustettiin vuonna 1955. Aluksi Pirkanmaan Kotityö Oy perusti vähittäismyymälän, mutta 1960-luvulla yritys ryhtyi tuottamaan myös omia käsityölankoja yhteistyössä tamperelaisten kehruuyritysten kanssa. Nykyään Pirkanmaan Kotityö Oy kehittää, tuottaa sekä myy vähittäis- ja tukkukaupassaan käsityömateriaaleja ja käsi- ja taideteollisuusalan tuotteita kotimaahan ja vientiin.

Pirkanmaan Kotityö Oy on lähes 60 vuoden ajan ollut suomalaisen käsityön suunnannäyttäjä. Se on luonut käsi- ja taideteollisuuteen väreihin perustuvan suomalaisen tyylin, ja tuonut käsityönharrastajien ulottuville monet uusvanhat materiaalit kuten poppanakuteen ja paperinarun. Pirkanmaan Kotityö Oy:n tuotekehityksen tuloksena ovat syntyneet myös omat merkkituotteet; Pirkka-neule- ja sisustuslangat sekä valmiit tuotteet; neuleet, karvalankamatot ja seinätekstiilit kuten ryijyt. Tällä hetkellä yrityksellä on 18 omaa käsityömateriaalia sadoissa eri värisävyissä. Pirkanmaan Kotityö Oy valmistuttaa omilla etätyöntekijöillään ja alan yrittäjillä tekstiilitaiteilijoiden yritykselle suunnittelemia neule- ja tekstiili- mallistoja sekä markkinoi ne.

Pirkanmaan Kotityö Oy:n Pirkka-langat ovat olleet markkinoilla jo lähes 50 vuotta. Oman tuotekehityksen tuloksena ovat syntyneet Pirkka-langat - lankaklassikot. Pirkka-lankojen värit seuraavat hillitysti ajan henkeä.

Pirkka-lankoihin tehdään omat raakavillasekoitukset useista villalaaduista EU:n alueella olevissa kehräämöissä. Sekoitussuhteen määrää aina kunkin langan käyttötarkoitus. Pirkka-langat eivät ole Suomenlampaanvillaa, sen villalaatu ei sovellu niihin.

Pirkka-langat ovat suomalaisia lankoja, ne värjätään ja vyötetään Suomessa. Värjäyksessä käytetään EU-standardien mukaisia värejä ja toiminta on ympäristöviraston antamien ympäristöohjeiden mukaista. Suomessa tehdyn jatkojalostuksen osuus on suuri.

Pirkanmaan Kotityö Oy markkinoi myös muiden käsi- ja taideteollisuusalan yrittäjien ja ammatinharjoittajien valmistamia tuotteita omassa Taito Shop- myymälässään. Myymälä on suomalaisen kädentaidon monipuolinen näyteikkuna, josta löytyy pelkistetyn esteettisiä design-tuotteita ja arki-iloa huokuvia tuotteita. Yhteistä tuotteille ovat luonnon materiaalit – villa, pellava, paperi, juutti, puu ja rauta sekä valmiissa tuotteissa tuntuva tekijän kädenjälki. Markkinoidessaan tuotteita Pirkanmaan Kotityö Oy ohjaa samalla myös käsityöyrittäjiä heidän tuote-kehityksessään.

MATERIAALITUKKU

TYÖOHJEET